Jeśli ktoś lubi sery, to jest to idealna przekąska na niego. Pasta świetnie komponuje się z chlebem.
Składniki:
500g różnych gatunków sera (np. camembert, rokpol, tylżycki)
1 łyżka miękkiego masła
2 łyżki śmietany
1 czerwona cebula
sól, pieprz
1/2 pęczka natki pietruszki
Zieleninę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać. Miękkie sery rozetrzeć, twardy zetrzeć na tarce o małych oczkach, dokładnie wymieszać. Dodać cebulę, natkę pietruszki, śmietanę, sól i pieprz, wymieszać.
Uwielbiam takie pasty :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na pastę, serowej szczerze mówiąc jeszcze nie jadłam:), do wypróbowania więc zabieram:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, na śniadanie przed pracą albo i do pracy :)
OdpowiedzUsuńwygląda znakomicie i mega apetycznie.
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowy przepis