piątek, 7 marca 2014

Pasta serowa

Jeśli ktoś lubi sery, to jest to idealna przekąska na niego. Pasta świetnie komponuje się z chlebem.


Składniki:

500g różnych gatunków sera (np. camembert, rokpol, tylżycki)
1 łyżka miękkiego masła
2 łyżki śmietany
1 czerwona cebula
sól, pieprz
1/2 pęczka natki pietruszki

Zieleninę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać. Miękkie sery rozetrzeć, twardy zetrzeć na tarce o małych oczkach, dokładnie wymieszać. Dodać cebulę, natkę pietruszki, śmietanę, sól i pieprz, wymieszać.

4 komentarze:

  1. Bardzo fajny pomysł na pastę, serowej szczerze mówiąc jeszcze nie jadłam:), do wypróbowania więc zabieram:)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł, na śniadanie przed pracą albo i do pracy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda znakomicie i mega apetycznie.
    Bardzo pomysłowy przepis

    OdpowiedzUsuń