sobota, 22 lutego 2014

Sałatka ryżowa z selerem naciowym

Uwielbiam sałatki. Na śniadanie, obiad i kolację. Tym razem ryżowa z selerem. Pycha!


Składniki:

2 woreczki ryżu
6 łodyg selera naciowego
20 dag szynki
5 jajek
majonez, jogurt naturalny
sól , pieprz

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Seler kroimy w drobna kosteczkę. Szynkę także kroimy w kostkę . Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i siekamy. Składniki łączymy z sobą doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy majonez i jogurt. Jeszcze raz mieszamy. Podajemy.

3 komentarze:

  1. Jeszcze nie jadłam takiej sałatki, a jak smacznie wygląda, w dodatku prosta i mało składników do niej potrzeba, muszę koniecznie spróbować :-)

    OdpowiedzUsuń