środa, 3 stycznia 2018

Zupa pomidorowo-fasolowa


Składniki:

3 ziemniaki - 0,60zł
1 marchewka - 0,20zł
1 czerwona papryka - 1,20zł
kawałek pora - 0,60zł
3 ząbki czosnku - 0,30zł
1 puszka pomidorów - 1,29zł
1 puszka białej fasoli - 1,59zł
liść laurowy/ziele angielskie - 0,15zł
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki - 0,10zł
natka pietruszki - 0,40zł
sól/pieprz - 0,15zł
olej - 0,20zł

RAZEM: 6,78zł

Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę, smażyć na oleju ok. 3 minuty. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, paprykę w proszku, przesmażyć. Dodać pomidory, smażyć aż się rozgotują. Następnie dolać wodę, dodać fasolę oraz pokrojoną paprykę, doprawić solą, pieprzem, gotować do miękkości papryki. Przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki. (przepis znaleziony na Smakerze)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz