środa, 31 sierpnia 2016

Ziemniaki i sos grzybowy


Składniki:

grzyby leśne (nazbierane w lesie) – 0zł
ziemniaki – 1zł
cebula – 0,30zł
1 łyżka śmietany – 0,50zł
pietruszka (z ogródka) – 0zł
2 łyżki masła – 1,20zł
pieprz – 0,15zł
sól – 0,10zł

RAZEM: 3,25zł

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Masło roztopić w garnku, wrzucić oczyszczone i pokrojone grzyby wraz z posiekaną cebulą. Dusić do miękkości i częściowego odparowania nadmiaru wody. Można dodać śmietanę. Doprawić do smaku. 


10 komentarzy:

  1. Proste składniki, a taki smaczny efekt, super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy ja mogę się wprosić na to danie. Please :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy ja mogę się wprosić na to danie. Please :)

    OdpowiedzUsuń
  4. |Pycha, ale dla męża to konieczne mieso:)

    OdpowiedzUsuń
  5. |Pycha, ale dla męża to konieczne mieso:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Super sos - widać, ze jest zawiesisty i pełen grzybowego aromatu :) Uwielbiam !

    OdpowiedzUsuń
  7. Od patrzenia aż nabrałam ochoty na obiad, a to dopiero 11 godzina :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Piękne zbiory i smakowite ich wykorzystanie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. prosty ale pyszny obiadek :)

    OdpowiedzUsuń