Składniki:
botwinka (z ogródka) – 0zł
natka pietruszki (z ogródka) –
0zł
garść fasolki szparagowej (z
ogródka) – 0zł
ziemniaki (Biedronka) – 0,52zł
2 łyżki śmietany (Biedronka) –
1zł
2 ogórki kiszone (produkcja
własna) – 0zł
marchewka (z ogródka) – 0zł
korzeń pietruszki (Biedronka) – 0,55zł
sól – 0,10zł
pieprz – 0,15zł
RAZEM: 2,32zł
Ziemniaki obrać i pokroić razem z
marchewką. Korzeń pietruszki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Fasolkę
oczyścić, poodcinać końce, pokroić na mniejsze kawałki. Małe buraczki pokroić w
plasterki. Warzywa zalać wodą, ugotować do miękkości. Następnie dorzucić
posiekane listki buraków, chwilkę pogotować. Na koniec dodać ogórka pokrojonego
w plasterki. Gotować 10 minut. Zabielić śmietaną, wrzucić posiekaną natkę
pietruszki. Doprawić do smaku.
botwinka i ogórek kiszony - tak jeszcze nie łączyłam :)
OdpowiedzUsuńPycha! uwielbiam
OdpowiedzUsuńTak nie łączyłam, ani nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuń