Składniki:
grzyby leśne (nazbierane w lesie)
– 0zł
ziemniaki – 1zł
cebula – 0,30zł
1 łyżka śmietany – 0,50zł
pietruszka (z ogródka) – 0zł
2 łyżki masła – 1,20zł
pieprz – 0,15zł
sól – 0,10zł
RAZEM: 3,25zł
Ziemniaki obrać, ugotować w
osolonej wodzie. Masło roztopić w garnku, wrzucić oczyszczone i pokrojone
grzyby wraz z posiekaną cebulą. Dusić do miękkości i częściowego odparowania
nadmiaru wody. Można dodać śmietanę. Doprawić do smaku.
Proste składniki, a taki smaczny efekt, super :)
OdpowiedzUsuńRewelacja :-))
OdpowiedzUsuńCzy ja mogę się wprosić na to danie. Please :)
OdpowiedzUsuńCzy ja mogę się wprosić na to danie. Please :)
OdpowiedzUsuń|Pycha, ale dla męża to konieczne mieso:)
OdpowiedzUsuń|Pycha, ale dla męża to konieczne mieso:)
OdpowiedzUsuńSuper sos - widać, ze jest zawiesisty i pełen grzybowego aromatu :) Uwielbiam !
OdpowiedzUsuńOd patrzenia aż nabrałam ochoty na obiad, a to dopiero 11 godzina :D
OdpowiedzUsuńPiękne zbiory i smakowite ich wykorzystanie :)
OdpowiedzUsuńprosty ale pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuń