niedziela, 30 listopada 2014

Ciasteczka ryżowe

Bardzo dobre i szybkie w wykonaniu, właściwie to błyskawiczne. Wioluś, dzięki za przepis. Czekam na kolejne :)


Składniki:

1 kostka margaryny
1 szkl. cukru
4 jajka
1 torebka kleiku ryżowego

Żółtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć mikserem z cukrem. Stopniowo dodawać żółtka i kleik ryżowy. Na koniec ucierania dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem. Ciasto nabierać łyżką, wykładać na blachę (obojętnie jaki kształt). Piec ok. 10 minut.
 
 

4 komentarze:

  1. Akurat mam torebke kleiku! Moja córka stwierdziła, że nie ma juz na niego apetytu dlatego juz wiem co z nim zrobie. Nie zmarnuje się ;)

    OdpowiedzUsuń