czwartek, 17 kwietnia 2014

Czosnkowe pieczarki z grilla

Pieczarki są moim wymysłem. Nic wyszukanego, a smakuje wybornie (pod warunkiem, że się lubi czosnek). Jedyny mankament jest taki, że do końca dnia możemy zapomnieć o życiu towarzyskim :)


Składniki:

kilka pieczarek
kilka ząbków czosnku
masło
sól

Z pieczarek wykręcamy nóżki, siekamy razem z czosnkiem. "Farszem" nadziewamy kapelusze grzybów, solimy i kładziemy plasterek masła. Pieczemy na grillu. To wszystko :)



8 komentarzy:

  1. Chętnie wypróbuję Twój przepis. Takich pieczarek jeszcze nie jadłam. Wyglądają smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawe połączenie, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj, jakie smakowite, uwielbiam pieczarki i czosnek;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię i pieczarki i czosnek, więc to połączenie na pewno jest smakowite ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. W takim razie trzeba je jeść w towarzystwie! :))

    OdpowiedzUsuń
  6. przepadam za pieczarkowymi wariacjami! z czosnkiem jak dla mnie super

    OdpowiedzUsuń
  7. świetne!:) a zawsze druga połówka też niech zje i problem z głowy:D

    OdpowiedzUsuń