sobota, 11 stycznia 2014

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Ostatnimi czasy nasza ulubiona. Pochłaniamy w ilościach niezliczonych.


Składniki:

3 puszki tuńczyka
7 jaj ugotowanych na twardo
1 duża cebula
15 dag sera żółtego
majonez

Tuńczyka rozdrobnić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Jajka obrać, białka oddzielić od żółtek. Białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, żółtka również. Sałatkę układać w misce warstwowo: tuńczyk, cebula, żółtko, białko, przesmarować majonezem, itd. aż do wyczerpania zapasów. Na całość zetrzeć ser żółty. Wstawić do lodówki na przynajmniej godzinę.


2 komentarze:

  1. prezentuje się rewelacyjnie, wszystko w składzie lubię więc to sałatka dla mnie

    OdpowiedzUsuń
  2. takie proste sałatki zawsze się sprawdzają:)

    OdpowiedzUsuń