Pyszna, łagodna pasta do chleba.
Składniki:
1 op. paluszków krabowych (surimi)
6 jajek
1 pęczek koperku
majonez
1 łyżeczka oliwy
sól, pieprz
Paluszki wyjmujemy z folii, przelewamy wrzącą wodą, dokładnie odsączamy i kroimy w małą kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy. Pastę chłodzimy w lodówce.
porywam jedną kanapkę, bardzo apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńRobiłam w weekend sałatkę z paluszków krabowych. Dałam paluszki, jajka, ogórki kiszone, pora, koperek i groszek. Polecam pyszna :)
OdpowiedzUsuńfajna:) do tej pory robiłam tylko salatkę:)
OdpowiedzUsuń