wtorek, 14 stycznia 2014

Pasta z jajek i paluszków surimi

Pyszna, łagodna pasta do chleba.


Składniki:

1 op. paluszków krabowych (surimi)
6 jajek
1 pęczek koperku
majonez
1 łyżeczka oliwy
sól, pieprz

Paluszki wyjmujemy z folii, przelewamy wrzącą wodą, dokładnie odsączamy i kroimy w małą kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy. Pastę chłodzimy w lodówce.

3 komentarze:

  1. porywam jedną kanapkę, bardzo apetycznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam w weekend sałatkę z paluszków krabowych. Dałam paluszki, jajka, ogórki kiszone, pora, koperek i groszek. Polecam pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajna:) do tej pory robiłam tylko salatkę:)

    OdpowiedzUsuń