Co dziś na obiad???
(o tym, jak ugotować obiad za 10zł i nakarmić 4 osoby)
sobota, 12 października 2013
Tymiankowe frykadelki
Propozycja na bardzo dobry obiad. Jesienią znów wracamy do mięsnych potraw.
Składniki:
600g mielonego mięsa
1 kajzerka
1 jajko
1 łyżka suszonego tymianku
1 łyżeczka ostrej musztardy
pieprz
sól
olej
Kajzerkę namoczyć, odcisnąć, wymieszać z mielonym mięsem. Wbić jajko. Dodać tymianek, musztardę, sól i pieprz. Dobrze wyrobić. Z masy uformować kulki i nieco spłaszczyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na rumiano.
na dobrze przyrządzone mięso zawsze się skuszę:)
OdpowiedzUsuńZ tymiankiem jeszcze nie próbowałam, ale wyglądają bardzo apetycznie :))
OdpowiedzUsuńUwielbiam mięso mielone pod każdą postacią :-)
OdpowiedzUsuń