sobota, 12 października 2013

Tymiankowe frykadelki

Propozycja na bardzo dobry obiad. Jesienią znów wracamy do mięsnych potraw.
 
 
Składniki:
 
600g mielonego mięsa
1 kajzerka
1 jajko
1 łyżka suszonego tymianku
1 łyżeczka ostrej musztardy
pieprz
sól
olej
 
Kajzerkę namoczyć, odcisnąć, wymieszać z mielonym mięsem. Wbić jajko. Dodać tymianek, musztardę, sól i pieprz. Dobrze wyrobić. Z masy uformować kulki i nieco spłaszczyć. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na rumiano.


 

3 komentarze:

  1. na dobrze przyrządzone mięso zawsze się skuszę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z tymiankiem jeszcze nie próbowałam, ale wyglądają bardzo apetycznie :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam mięso mielone pod każdą postacią :-)

    OdpowiedzUsuń