piątek, 29 marca 2013

Sałatka ekspresowa

Bardzo dobra, szybciutko sie ją robi, pasuje o każdej porze roku. Same zalety. Ja zaserwowałam ją na Wielkanoc, gdyż to święto kojarzy mi się z sałatkami porowymi :) 


Składniki:
 
3 pory
1 puszka kukurydzy
2 słoiczki pieczarek marynowanych
2 słoiczki selera marynowanego
20 dag szynki
5 jajek
majonez
sól, pieprz
 
Białe części pora kroimy w cienkie plastry, solimy i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie można delikatnie odcisnąc wodę. Jaja gotujemy, kroimy w kostkę, szynkę również. Pieczarki, jesli duże, kroimy na cwiartki. Kukurydzę i selera odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy i łączymy za pomocą majonezu. Doprawiamy. Ot, tyle roboty :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz