Składniki:
1 - 1,5 kg surowej słoniny
30 dag mięsa mielonego
6-7 ząbków czosnku
1 kostka rosołowa
2 cebule
Słoninę pokroić w drobniutką kostkę. Wytapiać powoli często mieszając. Kiedy połowa słoniny się wytopi, dodać kostkę rosołową.
Mięso mielone oraz cebulę przesmażyć na osobnych patelniach. Potem dodać do wytopionej słoniny wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przelać do słoiczków, odstawić w chłodne miejsce.
ja nie lubię, ale moi rodzice kochają - i tak jak pisałaś z kiszonym ogórkiem:)
OdpowiedzUsuńLubię dobry smaluszek ;) u mnie w domu robi się bez kostki, za to dodajemy jabłka!
OdpowiedzUsuńNo i majeranek oczywiście.
UsuńChętnie wypróbuję następnym razem :)
OdpowiedzUsuń