piątek, 1 lutego 2013

Pasta z tuńczyka i papryki

Świetna opcja na kolację. W błyskawicznym tempie można miec coś przepysznego. Polecam.


Składniki:

2 puszki tuńczyka z kawałakch
1 papryka zielona
1 papryka czerwona
1 mała cebula
3 jajka gotowane
1 łyżka majonezu (albo więcej, jak kto woli)

Tuńczyka odcedzamy, przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, siekamy na drobną kosteczkę. Tak samo traktujemy cebulę oraz jajka. Wszystko razem mieszamy, łącząc za pomocą majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

5 komentarzy:

  1. mniam!:) pasty to coś pysznego na kanapki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wypróbować z papryką ;))

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiego tuńczyka jeszcze nie jadłam. Muszę zrobić, bo wygląda przepysznie. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie pasty kanapkowe :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mój Połówek uwielbia takie pasty ;)

    OdpowiedzUsuń