środa, 20 lutego 2013

Kotlety z gotowanego mięsa

Kotlety są świetnym sposobem na wykorzystanie mięsa z rosołu.


Składniki:
mięso ugotowane ( z rosołu)
warzywa ugotowane ( z rosołu, marchew, pietruszka, seler)
1 cebula
1 jajko
1 łyżka posiekanej natki
sól, pieprz
3 łyżki bułki tartej
Mięso oddzielić od kości, przepuścić razem z warzywami i przesmażoną cebulą przez maszynkę. Wbić jajko, doprawić, dodać natkę pietruszki i wymieszać. Z masy formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.


2 komentarze:

  1. pyszny obiadek:)też staram się wykorzystywać mięsko z rosołu na różne sposoby:)

    OdpowiedzUsuń
  2. taki obiad często jadałam u babci :) miło to wspominam!

    OdpowiedzUsuń