czwartek, 21 lutego 2013

Jajka tuńczykowe

Smaczny i szybki pomysł na śniadanie lub kolację. Faszerowanymi jajkami najchętniej też częstuję gości.


Składniki:

6 gotowanych jajek
1 puszka tuńczyka
1 mała czerwona cebula
2 łyżki majonezu
szczypiorek
sól, pieprz

Jaja przekroic na pół, wyjąc żółtka. Przełożyc je do miseczki razem z tuńczykiem, rozgnieśc widelcem. Wymieszac z majonezem i przyprawami. Farszem napełnic białka, posypac szczypiorkiem.


3 komentarze:

  1. bardzo lubię tego typu przekąski na imprezach rodzinnych:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam na kolację i śniadanko, pychotka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pewnie, że pychotka. Osobiście skomponowałam ten smak :D

    OdpowiedzUsuń