czwartek, 17 stycznia 2013

Jajka faszerowane pieczarkami

Świetna propozycja na śniadanie lub kolację. Przygotowanie nie wymaga wielkiego nakładu czasu i pracy, a efekt jest wyśmienity. Jajka ładnie się prezentują, dobrze smakują. Polecam.



Składniki:

6 jajek ugotowanych na twardo
30 dag pieczarek
3 łyżki majonezu
2 łyżki siekanego szczypiorku
sól i pieprz do smaku

Jajka studzimy, obieramy, przekrawamy na pół, wyjmujemy ostrożnie żółtka. Pieczarki gotujemy do miękkości, odciskamy z nadmiaru wody, następnie przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do pieczarek dodajemy posiekane żółtka, drobniutko posiekany szczypiorek, majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka jajek.


1 komentarz:

  1. mniam! genialne połączenie smaków.. polecam także wypróbowanie sałatki: gotowane jajka, gotowane pieczarki, szczypior i majonez:)

    OdpowiedzUsuń