piątek, 14 grudnia 2012

Ryba pod cebulowym płaszczykiem

A w piątki jest ryba...


Składniki:

4 kostki mrożonej ryby
4 cebule
4 łyżki ketchupu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
4 łyżki oleju
sól, cukier pieprz
ziele ang., liśc laurowy
2 łyżki mąki
1 jajko
3 łyżki bułki tartej

Cebule oczyścic, pokroic w półplasterki. Przełożyc do rondla, dodac ketchup, koncentrat, olej, przyprawy i 1/2 szkl. wody. Zagotowac.
Kostki rybne lekko rozmrozic, oprószyc solą i pieprzem, obtoczyc w mące, rozbitym jajku i bułce tartej. Smazyc na rozgrzanym oleju na rumiano. Przełożyc na półmisek, przykryc gorącą cebulą.

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię rybkę :) Podoba mi się ten cebulowy płaszczyk!

    OdpowiedzUsuń
  2. z tym cebulowym płaszczykiem musi smakować wspaniale ;)

    OdpowiedzUsuń