Składniki:
1/2 kg chudego schabu bez kości
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka cukru
1 łyżka białego wina
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki oleju
3 spore cebule
Schab pokroic w cieniutkie plasteki, rozbic. 2 łyżki sosu sojowego wymieszac z winem i cukrem, zalac mięso, odstawic na 10 minut. Cebulę pokroic w talarki. Mięso, każdy plaster z osobna, obtoczyc w mące, obsmazyc z obu stron na rozgrzanym oleju. Mięso wyjąc na talerz. Na tym samym tłuszczu zeszklic cebulę, nie rumienic. Wrzucic do niej mięso, wlac resztę sosu sojowego, podlac wszystko 2 łyżkami zimnej wody, przykryc i dusic do 10 minut.
ale się pięknie przypiekł.. aż tutaj czuję jego zapach ;)
OdpowiedzUsuńSkarbie schabik wyszedł przepysznie:)
OdpowiedzUsuńTo się Kochana bardzo cieszę :)
OdpowiedzUsuńRobie go juz trzeci raz, fantastyczny jest i jaki prosty :)
OdpowiedzUsuńPyyychota:) Trochę przerobiłam i dusiłam jak karkówkę....Jesu! Boskie:) Dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło. Smacznego i na zdrowie :)
OdpowiedzUsuń