piątek, 26 października 2012

Sałatka ziemniaczana z rybą wędzoną

Dla miłośników wędzonej ryby. Syta, aromatyczna, może by podawana jako samodzielne danie. U nas na kolację. Po prostu pycha!

Składniki:

5 średnich ugotowanych ziemniaków (w mundurkach)
30 dag wędzonej ryby (u mnie makrela)
1/2 jabłka
ogórek kiszony
1 mała cabula
1 łyżeczka musztardy
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki

Ziemniaki obrac ze skórki, pokroic w kostkę. W drobniejszą kostkę pokroic cebulę, jabłko i ogórka. Z ryby zdjąc skórę, usunąc ości, rozdrobnic. Wszystkie składniki wyłożyc do miseczki. Olej rozmieszac z musztardą i przyprawami, polac rybę, dorzucic zieleninę, wymieszac.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz