czwartek, 25 października 2012

Kurczak kokosowy

Świetna alternatywa dla piersi z kurczaka w zwykłej panierce. Mięso jest w środku soczyste, z chrupiącą skorupką na zewnątrz.


Składniki:

2 piersi z kury
10 dag wiórków kokosowych
4 łyżki bułki tartej
2 jajka
1 łyżka sosu sojowego
olej do smażenia

Mięso nalezy delikatnie rozbic i pokroic na mniejsze kawałki. W jednej misce wymieszac jajka z sosem sojowym, wrzucic mięso, wymieszac i zostawic na parę minut. W drugiej misce połączyc bułkę z kokosem. Mięso po wyjęciu z masy jajecznej panierowac w bułce z wiórkami. Smażyc na rumiano ze wszystkich stron. Nadmiat tłuszczu odsączac na ręczniku papierowym. Tak przygotowane mięso podałam z kaszą kuskus wymieszaną z natką pietruszki oraz brokułami.


6 komentarzy:

  1. Nieźle to sobie wymyśliłaś!! Zapisuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo smakowity kurczak. Chętnie wypróbuję przy najbliższej okazji :)

    OdpowiedzUsuń
  3. już gdzieś kiedyś widziałam takie cudo! pyszności ;) to taki egzotyczny kurczak ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. O, robiłam już w orzechach i sezamie, ale w wiórkach kokosowych jeszcze nie, a jestem bardzo ciekawa jak smakuje. :)

    OdpowiedzUsuń