środa, 3 października 2012

Potrawka drobiowa

Pyszna, sycąca, rozgrzewająca. Co może byc lepszego o tej porze roku? Idealna do ryżu, kaszy, makaronu czy ziemniaków.


Składniki:

2 piersi z kurczaka
 1 papryka czerowna
1 papryka żółta
1 cebula
1 papryczka chilli
ok. 2 szkl. wody
2 - 3 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka

Piersi pokroic w kostkę, oprószyc ulubioną przyprawą do kurczaka, podsmazyc na rozgrzanym oleju (niewielka ilośc). Po chwili wrzucic pokrojoną cebulę, paprykę oraz papryczkę chilli, chwilę smazyc. Dolac wodę i dusic do miękkości. Śmietanę rozmieszac z mąką w oddzielnym naczyniu, dolac niewielką ilośc wywaru i energicznie rozmieszac. Wlac do potrawki, zamieszac, chwilę pogotowac, aż płyn zgęstnieje, doprawic.

3 komentarze:

  1. Och, lubię. Bardzo. A tak dawno nie robiłam. Pychoty :)

    Pozdrawiam~!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie zupy! takie jesienne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm pyszna! Już wiem co jutro zrobię na obiad :) Świetny blog. Zapraszam do nas, piszemy o modzie.

    OdpowiedzUsuń