wtorek, 23 października 2012

Migdałowe obwarzanki z cytrynową nutką

Ciasteczka bardzo szybko się wykonuje, piecze i są naprawdę pyszniutkie. Kruchutkie, migdałowe z aromatem cytryny. Idealne do filiżanki herbaty. Polecam.

Składniki:

mąka, 50 dag (ok. 3 szkl.)
margaryna, 25 dag
gotowane żółtka, 4 szt.
cukier puder, 3 łyżki
skórka z cytryny,
posiekane migdały, 5 łyżek
cukier


1. Z mąki, margaryny, 3 łyżek posiekanych migdałów, cukru pudru, żółtek przetartych przez sito oraz skórki cytrynowej zagnieśc ciasto. Włożyc je do zamrażalki i dobrze oziębic.
2. Następnie ciasto rozwałkowac, wycinac obwarzanki, smarowac białkiem, posypac resztą migdałów oraz zwykłym ziarnistym cukrem. Piec w temp. 160 stopni na złoty kolor.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz