Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pomidorów bez skórki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 mała papryczka chilli
1 duża cebula
1 łyżka przyprawy Cilli con carne
sól, pieprz
W garnku rozgrzac niewielką ilośc oleju, zeszklic na nim pokrojoną w kostkę cebulę, nastepnie dorzucic mięso i wszystko porządnie usmażyc, aż mięso się rozpadnie. Pod koniec smazenia rozbijam jeszcze mieso tłuczkiem do ziemniaków. Następnie dodac pomidory, drobno pokrojoną papryczkę, poddusic i zalac 2 szklankami wody. Pogotowac ok. 15 minut. Na koniec doprawic, wsypac kukurydzę oraz fasolę, 2 łyżeczki koncentratu, pogotowac jeszcze ok. 5 min. Ja to danie serwuję ze świeżym pieczywem.
uwielbiam to danie! ale domowej wersji jeszcze nie robiłam :))
OdpowiedzUsuńrozgrzewające, jesienne i ostre! super ;)
OdpowiedzUsuń