Składniki:
1/2 kg śliwek
1/2 szkl. mleka
3 jajka
3/4 szkl. mąki
1/2 łyżeczki proszku do piecz.
1/3 szkl. cukru
szczypta cynamonu
skórka z otartej cytryny
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka masła
sól
Mleko zmiksowac z jajkami, mąką, proszkiem, cukrem oraz szczyptą soli. Dodac skórkę i sok z cytryny. Zaroodporne naczynie posmarowac masłem. Na dnie ułożyc polówki śliwek. Posypac je cynamonem i zalac ciastem Piec 30 minut w temp. 200 stopni. Podawac na ciepło.
biszkopt z owocami, uwielbiam! piękny Ci wyszedł :)
OdpowiedzUsuńmmmm coś niebiańskiego taki biszkopt! pycha!
OdpowiedzUsuńależ puszysty! mniam
OdpowiedzUsuń