600 g filetów z ryby morskiej
500 g pomidorów
3 łyżki oleju
4 ząbki czosnku
łyżeczka tymianku
sól , pieprz
łyżka zielonej natki
sok z cytryny
2 łyżki mąki pszennej
Ryby skroipic sokiem z cytryny, obtoczyc w mące, usmażyc na oleju. Pomidory sparzyc, obrac ze skóry. Pokroic w większą kostkę, włożyc do rondelka z rozgrzanym tłuszczem, rozgniecionymi ząbkami czosnku, tymiankiem. Dusic do częściowego rozgotowania pomidorów. Usmażone filety ułożyc na półmisku, zalac goroącym sosem, posypac natką. Świetnie smakują z ziemniakami lub ryżem.
piękna ta rybka ;) taka soczysta i jeszcze te pomidorki ;) uuu ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna rybka:)
OdpowiedzUsuń