Składniki:
300 g dyni
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 budyń o smaku waniliowym
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 czubata łyżka cukru
Dynię zetrzec na tarce o grubych oczkach. Dodac pozostałe składniki. Wymieszac. Ciasto smażyc na rumiano. Można podawac z bitą śmietaną, dżemem lub cukrem pudrem.
fajne placki :) smacznie tu u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńFantastyczne, pyszne, aromatyczne, uzależniajace racuchy. Zjedlismy w 6 osób, wszyscy krzyczeli - "dawaj przepis". Gratuluję przepisu a niezdecydowanych namawiam na wypróbowanie :)
OdpowiedzUsuńJO
O kurcze... Bardzo się cieszę. Nam też smakowały :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń