sobota, 8 września 2012

Racuchy z dyni

Pyszne, mokre i ciężkie placuszki. Nadają się do skonsumowania o każdej porze dnia. Polecam!


Składniki:

300 g dyni
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 budyń o smaku waniliowym
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 czubata łyżka cukru

Dynię zetrzec na tarce o grubych oczkach. Dodac pozostałe składniki. Wymieszac. Ciasto smażyc na rumiano. Można podawac z bitą śmietaną, dżemem lub cukrem pudrem.

3 komentarze:

  1. fajne placki :) smacznie tu u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastyczne, pyszne, aromatyczne, uzależniajace racuchy. Zjedlismy w 6 osób, wszyscy krzyczeli - "dawaj przepis". Gratuluję przepisu a niezdecydowanych namawiam na wypróbowanie :)
    JO

    OdpowiedzUsuń
  3. O kurcze... Bardzo się cieszę. Nam też smakowały :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń