Składniki:
1 paczka andrutów
1 puszka mleka kondensowanego (słodzonego)
1 kostka masła
polewa czekoladowa
orzechy włoskie
Puszkę z mlekiem gotujemy 3 godziny (musi byc cała zanurzona w wodzie). Następnie studzimy i otwieramy. Masło ucieramy na puszystą masę, dodając po trochu zawartośc puszki. Całośc miksujemy jakieś 5 minut i smarujemy poszczególne warstwy wafli. Na koniec przyciskamy czymś na górze (ja kładę deskę, a na niej cukier lub mąkę :) i wkładamy do lodówki na 2 godz. Po tym czasie wierzch smarujemy polewą czekoladową i posypujemy posiekanymi orzechamy. Gotowe. Smak i miny mojej rodziny --> bezcenne :)
obśliniłam się na widok Twoich andrutów ;)
OdpowiedzUsuńa tak w ogóle kocham masę kajmakową <3
Uwielbiam takie domowe andruty, pięknie Ci wyszedł :-)
OdpowiedzUsuń