sobota, 14 lipca 2012

Zapiekane ziemniaczki z warzywami

Bardzo dobry dodatek do mięs i pięknie prezentuje się na talerzu.


Składniki:

kilka ziemniaków
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1 mały seler
1 korzeń pietruszki
4 łyżki kukurydzy
1 ogórek kiszony
1 mały pomidor
2 łyżki oliwy
sól, pieprz

Ziemniaki porządnie wyszorowac, oczyścic i ugotowac w łupinach. Przekroic na pół. Masło wymieszac z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, posmarowac nim połówki ziemniaków i zapiekac je w piekarniku około 20 minut. Wyżej wymienione warzywa pokroic w kostkę, doprawic do smaku solą, pieprzem, połączyc z oliwą. Nakładac porcję na zapieczone ziemniaki.


4 komentarze:

  1. Nawet same jako lekki, mały obiad będą pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. kolorowe i apetyczne, oooj tak

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniały dodatek, piękne kolorowe:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie, co zazmiany Kochana, uciekłaś mi z bloxa ;),pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń