Bardzo szybka i przy okazji smaczna przekąska. Robi się w oka mgnieniu, więc dla niespodziewanych (lub spodziewanych) gości w sam raz.
Składniki:
ser żółty, mniejszy kawałek
natka pietruszki,
sól, pieprz,
majonez, ok. 2 łyżki
Ugotowane jajka przekroic na połówki. Żółtka wyjąc do oddzielnej miseczki, rozgnieśc je widelcem. Ser żółty zetrzec na tarce o małych oczkach, dodac do żółtek, dorzucic garśc posiekanej natki, dodac majonez, posolic, sporo popieprzyc. Wszystko rozgniesc i wyrobic za pomocą widelca. Połówki jajek nadziewac farszem.
Tak szczerze, to chyba nigdy jeszcze nie jadłam faszerowanych jajek. Nie żartuję! ;) Teraz mam ochotę ich spróbować.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny na moim blogu.
Ale pyszniaste! :)
OdpowiedzUsuń