piątek, 13 lipca 2012

Serowe jajka

Bardzo szybka i przy okazji smaczna przekąska. Robi się w oka mgnieniu, więc dla niespodziewanych (lub spodziewanych) gości w sam raz.

Składniki:

jajka, 10 szt.
ser żółty, mniejszy kawałek
natka pietruszki,
sól, pieprz,
majonez, ok. 2 łyżki


Ugotowane jajka przekroic na połówki. Żółtka wyjąc do oddzielnej miseczki, rozgnieśc je widelcem. Ser żółty zetrzec na tarce o małych oczkach, dodac do żółtek, dorzucic garśc posiekanej natki, dodac majonez, posolic, sporo popieprzyc. Wszystko rozgniesc i wyrobic za pomocą widelca. Połówki jajek nadziewac farszem.


2 komentarze:

  1. Tak szczerze, to chyba nigdy jeszcze nie jadłam faszerowanych jajek. Nie żartuję! ;) Teraz mam ochotę ich spróbować.

    Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.

    OdpowiedzUsuń