Bardzo szybki i nieskomplikowany obiad, a za to jaki smaczny... Szczerze polecam.
Składniki:
3-4 udka kurczaka
20 dag ryżu
2 pory
25 dag pieczarek
250 ml bulionu z kurczaka
1 opakowanie ulubionej marynaty do mięsa
2 ząbki czosnku
Udka z kurczaka oczyścic, wysuszyc ręcznikiem, natrzec marynatą wymieszaną z czosnkiem. Odstawic (najlepiej na całą noc). Do naczynia żaroodpornego wsypac najpierw ryż, wyrównac powierzchnię. Na ryżu rozrzucic pokrojone w plastry pory, a nastepnie pokrojone w plastry pieczarki. Zalac bulione. Na pieczarkach ułożyc udka kurczaka. Tak przygotowaną potrawę piec w piekarniku o temp. 180 stopni około 50 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąc pokrywę, by skóra się zrumieniła.
Obiad z tych co się prawie same robią. Fajny przepis. Wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam kurczaka z ryżem <3
OdpowiedzUsuńTo już mam obiadek na jutro:)Wiola
OdpowiedzUsuńBędzie jeszcze bardziej smaczne gdy dodasz utartą marchewkę i pietruszkę9n oraz dodać więcej bulionu t.j. 500ml.Smacznego .Adam
OdpowiedzUsuńBędzie jeszcze bardziej smaczne gdy dodasz utartą marchewkę i pietruszkę9n oraz dodać więcej bulionu t.j. 500ml.Smacznego .Adam
OdpowiedzUsuńBędzie jeszcze bardziej smaczne gdy dodasz utartą marchewkę i pietruszkę9n oraz dodać więcej bulionu t.j. 500ml.Smacznego .Adam
OdpowiedzUsuńBędzie jeszcze bardziej smaczne gdy dodasz utartą marchewkę i pietruszkę9n oraz dodać więcej bulionu t.j. 500ml.Smacznego .Adam
OdpowiedzUsuń