Składniki:
pierś z kurczaka, 2 szt.
jajka, 5 szt.
kukurydza, 1 puszka
fasola czerwona, 1 puszka
Vifon kurczak curry ostra, 3 szt.
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka,
majonez,
1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, dodajemy do niej drobno pokrojone jajka, kukurydzę oraz fasolę.
2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kostkę, prószymy przyprawą do kurczaka i smazymy na rumiano. Kiedy przestygnie dodajemy do reszty składników. Na koniec kruszymy makaron z zupki chińskiej i dodajemy wszystkie załączone do niej przyprawy. Całośc jeszcze solimy, pieprzymy według uznania i mieszamy z majonezem.
3. Sałatka nadaje się do jedzenia po około 2 godzinach, kiedy smaki się przejdą, a makaron zmięknie i spęcznieje pod wpływem soków.
2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kostkę, prószymy przyprawą do kurczaka i smazymy na rumiano. Kiedy przestygnie dodajemy do reszty składników. Na koniec kruszymy makaron z zupki chińskiej i dodajemy wszystkie załączone do niej przyprawy. Całośc jeszcze solimy, pieprzymy według uznania i mieszamy z majonezem.
3. Sałatka nadaje się do jedzenia po około 2 godzinach, kiedy smaki się przejdą, a makaron zmięknie i spęcznieje pod wpływem soków.
mniam, mniam sałatka pierwsza klasa ;)
OdpowiedzUsuńNie robiłam takiej sałatki, a jestem fanem wszelkich sałatek, więc na pewno wypróbuję, pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuń