czwartek, 26 lipca 2012

Sałatka z kapusty pekińskiej

Najlepsza jaką znam, robię i jadłam. Niestety nie dla wrażliwych żołądków.  Nie ma co się oszukiwac. Sałatka jest niezdrowa, ale dla tego smaku warto czasem zgrzeszyc. Naprawdę bardzo polecam! :)




Składniki:

kapusta pekińska, 1 szt.
pierś z kurczaka, 2 szt.
jajka, 5 szt.
kukurydza, 1 puszka
fasola czerwona, 1 puszka
Vifon kurczak curry ostra, 3 szt.
sól, pieprz, przyprawa do kurczaka,
majonez,
1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, dodajemy do niej drobno pokrojone jajka, kukurydzę oraz fasolę.
2. Piersi z kurczaka kroimy na małą kostkę, prószymy przyprawą do kurczaka i smazymy na rumiano. Kiedy przestygnie dodajemy do reszty składników. Na koniec kruszymy makaron z zupki chińskiej i dodajemy wszystkie załączone do niej przyprawy. Całośc jeszcze solimy, pieprzymy według uznania i mieszamy z majonezem.
3. Sałatka nadaje się do jedzenia po około 2 godzinach, kiedy smaki się przejdą, a makaron zmięknie i spęcznieje pod wpływem soków.


2 komentarze:

  1. mniam, mniam sałatka pierwsza klasa ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie robiłam takiej sałatki, a jestem fanem wszelkich sałatek, więc na pewno wypróbuję, pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń