środa, 25 lipca 2012

Jajka faszerowane białym serem

Niewiele trzeba wysiłku żeby danie dobrze smakowało i wyglądało. Faszerowane jajka zawsze podaję swoim gościom. Za każdym razem lubię zmieniac też kombinację nadzienia. W przepisie nie podaję konkretnej ilości składników, bo najfajniejsze jest to, że zawartośc farszu może byc bardziej serowa lub bardziej rzodkiewkowa. Według własnych upodobań. Takie jajka są świetną opcją na śniadanie lub kolację. 



Składniki:

jajka ugotowane na twardo (u mnie 10 szt.)
kostka białego sera
kilka rzodkiewek
kawałek ostrej papryczki
koperek
jogurt naturalny
sól, pieprz

Jajka przekroic na pół, wyjąc żółtka. Do miseczki wrzucic żółtka, ser biały, posiekany koperek i papryczkę, a także startą rzodkiewkę oraz jogurt. Wszystko razem rozgnieśc widelcem, przyprawic. Nadziewac połówki jajek.

2 komentarze:

  1. Zrobiłam. Są pycha :) Aga

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki farszem nie nadziewałam jeszcze jajek, wyglądają pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń