piątek, 5 stycznia 2018

Barszcz czerwony z fasolą


Składniki:

fasola (Biedronka) - 4,85zł
barszcz czerwony w butelce (Biedronka) - 0,99zł
włoszczyzna (Tesco) - 0,99zł
sól/pieprz - 0,10zł

RAZEM: 6,93zł

Fasolę moczyć kilka godzin. Następnie ugotować do miękkości. Warzywa obrać, przełożyć do gara, zalać zimną wodą, na wolnym ogniu ugotować wywar. Dolać zakwas barszczu czerwonego, doprawić. Wrzucić ugotowaną fasolę, zagotować. 

Uwagi: Zupa jest przepyszna, ale nie z tym zakwasem. Skusiła mnie cena. Zdecydowanie lepiej samemu zrobić zakwas, albo kupić lepszy/ulubiony. 
Zupę można wzbogacić także ugotowanymi ziemniakami i jajkami. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz