poniedziałek, 4 grudnia 2017

Zupa ogórkowa z ryżem i ziemniakami


Składniki:

1 udko - 3,57zł
3 ziemniaki - 0,50zł
kawałek selera - 0,60zł
korzeń pietruszki - 0,70zł
kawałek pora - 0,60zł
1 woreczek ryżu - 0,60zł
marchewka - 0,30zł
ogórki kiszone - 1,60zł
2 łyżki śmietany - 0,60zł
sól/pieprz - 0,20zł
lubczyk i koperek (suszone) - 0,30zł

RAZEM: 9,57zł

Udko oczyścić, zalać zimną wodą, gotować wywar na wolnym ogniu. Do wywaru (po wyjęciu udka) dodać pokrojone ziemniaki, startą na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i selera. Zagotować, dodać ryż. Wszystko gotować do miękkości, następnie dodać starte ogórki kiszone. Gotować aż ogórki będą miękkie. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz