środa, 14 września 2016

Spaghetti z sosem mięsno-cukiniowym


Składniki:

makaron spaghetti (Biedronka) - 2,19zł
mięso mielone (Biedronka) - 4,89zł
cebula - 0,40zł
cukinia (z ogródka) - 0zł
sos Bolognese - 2,70zł
sól - 0,10zł
2 łyżki oleju - 0,40zł

RAZEM: 10,68zł

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju. dodać mięso mielone. Smażyć, aż mięso będzie zrumienione. Następnie dodać pokrojoną cukinię. Sos z torebki rozrobić w 300 ml zimnej wody, wymieszać i wlać do mięsa. Zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z makaronem.


4 komentarze:

  1. zamiast gotowego sosu użyłabym jednak pomidory w puszce lub passatę i doprawiła bazylia oraz oregano. Wychodzi taniej.

    OdpowiedzUsuń