Składniki:
kalafior (osiedlowy targ, 1 szt. po 0,50gr) - 1zł
2 ziemniaki - 0,40zł
2 ząbki czosnku - 0,40zł
1 łyżeczka curry - 0,20zł
czerstwy chleb (zakładam, że poszedłby na "zmarnowanie") - 0zł
1 łyżka masła - 0,60zł
sól - 0,10zł
RAZEM: 2,70zł
Ziemniaki obrać, pokroić, kalafiora podzielić na różyczki, oczyścić. Warzywa zalać wodą i wraz z czosnkiem ugotować do miękkości. Następnie zmiksować, dodać sól i curry. Podawać z przypieczonym na maśle chlebem.
pyszna zupa :) bardzo lubię łączyć kalafiora z curry :)
OdpowiedzUsuńlubię zupy-kremy... i kalafiora a;e nie łączyłam go jeszcze z curry :)
OdpowiedzUsuńSmacznie i tanio! :)
OdpowiedzUsuń