Składniki:
fasolka szparagowa (z ogródka) –
0zł
ziemniaki – 0,40zł
2 łyżki śmietany – 1zł
marchewka (z ogródka) – 0zł
kawałek selera – 0,30zł
natka pietruszki (z ogródka) –
0zł
sól – 10zł
pieprz – 0,15zł
RAZEM: 1,95zł
Ziemniaki i marchewkę obrać,
pokroić w kostkę. Z fasolki poodcinać końce, fasolkę pociąć. Wrzucić wszystko
do garnka, zalać wodą, dorzucić kawałek obranego selera. Wszystko ugotować do
miękkości. Doprawić do smaku. Zabielić śmietaną.
Lubię takie domowe zupki :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna :-)
OdpowiedzUsuńświetne są te twoje przepisy :) proste, polskie i pyszne! wspomnienia z dzieciństwa powaracają :)
OdpowiedzUsuńfajna letnia zupka :)
OdpowiedzUsuń