Co dziś na obiad??? (o tym, jak ugotować obiad za 10zł i nakarmić 4 osoby)
wtorek, 30 sierpnia 2016
Zupa szczawiowa z jajkiem
Składniki:
szczaw (nazrywany na łące) - 0zł
ziemniaki - 0,60zł
jajka - ok. 4zł
1 łyżka masła - 0,60zł
2 łyżki śmietany - 1zł
sól - 0,10zł
pieprz - 0,15zł
RAZEM: 6,45zł
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować do miękkości. W osobnym naczyniu ugotować jajka na twardo. Szczaw oczyścić, pokroić i usmażyć na maśle. Następnie dodać do ziemniaków. Zupę zabielić śmietaną. Doprawić. Podawać z jajkami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O rany, pycha😀Wspaniały domowy smak
OdpowiedzUsuńMuszę wreszcie przekonać się do szczawiu, bo zupka zapowiada się pysznie :)
OdpowiedzUsuńniestety nie lubię szczawiu :(
OdpowiedzUsuńAle ja uwielbiam szczawiową, a wieki jej nie jadłam. Narobiłaś mi smaku :D
OdpowiedzUsuńbardzo podoba mi się twoja koncepcja bloga :) u nas też rodzinka 4 osobowa :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam zupy szczawiowej :(
OdpowiedzUsuń