wtorek, 30 sierpnia 2016

Zupa szczawiowa z jajkiem


Składniki:
szczaw (nazrywany na łące) - 0zł
ziemniaki - 0,60zł
jajka - ok. 4zł
1 łyżka masła - 0,60zł
2 łyżki śmietany - 1zł
sól - 0,10zł
pieprz - 0,15zł

RAZEM: 6,45zł

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować do miękkości. W osobnym naczyniu ugotować jajka na twardo. Szczaw oczyścić, pokroić i usmażyć na maśle. Następnie dodać do ziemniaków. Zupę zabielić śmietaną. Doprawić. Podawać z jajkami.


6 komentarzy:

  1. O rany, pycha😀Wspaniały domowy smak

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wreszcie przekonać się do szczawiu, bo zupka zapowiada się pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. niestety nie lubię szczawiu :(

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale ja uwielbiam szczawiową, a wieki jej nie jadłam. Narobiłaś mi smaku :D

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo podoba mi się twoja koncepcja bloga :) u nas też rodzinka 4 osobowa :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie jadłam zupy szczawiowej :(

    OdpowiedzUsuń