wtorek, 12 stycznia 2016

Obiad za dychę - Makaron z sosem serowym

To danie wymyśliłam kiedyś na poczekaniu. Powtarzałam już wiele razy, gdyż okazało się, że polubiła je cała rodzina. Wychodzi go bardzo dużo. Zazwyczaj odgrzewamy jeszcze na kolację.
 
 
Składniki i ceny:
 
makaron (Biedronka) - 2,19zł
kiełbasa żywiecka (osiedlowy sklep) - 3zł
2x ser topiony (Biedronka) - 2x1,19zł
śmietana 30% (Biedronka) - 2,29zł
2 łyżki masła (Biedronka) - 1zł
 
RAZEM: 10,86zł
 
Masło rozgrzewam w garnku, wrzucam pokrojoną w paski szynkę. Przysmażam. Do wędliny wlewam śmietankę i dodaję ser topiony. Całość gotuję do momentu rozpuszczenia sera. Do powstałego sosu wrzucam świeżo ugotowany (jeszcze gorący) makaron. Mieszam i wykładam na talerze. Smacznego :)
 
 
 

1 komentarz:

  1. wieki temu robiłam sos serowy, szkoda że jest tak kaloryczny bo bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń