poniedziałek, 5 maja 2014

Serowa sałatka z zupek chińskich

Warto od czasu do czasu pokusić się dla tego smaku. Przepis znaleziony u Martyny, nieco zmieniony.

 
Składniki:

1 główka kapusty pekińskiej
2 paczki zupki chińskiej "Ser w ziołach"
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
sól, pieprz

Kapustę pokroić, dodać do niej odcedzoną kukurydzę oraz fasolę. Makaron pokruszyć, dodać do kapusty razem z dołączonymi do niego przyprawami. Wszystko łączymy za pomocą majonezu i musztardy. Doprawić do smaku. Sałatkę najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki, aby makaron napęczniał, a smaki się przegryzły.

 
 

3 komentarze:

  1. Ale ładnie wygląda t sałatka. Kiedyś była wśród moich znajomych bardzo popularna. A ja jeszcze nie próbowałam. Chętnie bym zjadła ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. znana i przez nas lubiana :D

    OdpowiedzUsuń