1 główka kapusty pekińskiej
2 paczki zupki chińskiej "Ser w ziołach"
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
sól, pieprz
Kapustę pokroić, dodać do niej odcedzoną kukurydzę oraz fasolę. Makaron pokruszyć, dodać do kapusty razem z dołączonymi do niego przyprawami. Wszystko łączymy za pomocą majonezu i musztardy. Doprawić do smaku. Sałatkę najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki, aby makaron napęczniał, a smaki się przegryzły.
lubię taką sałatkę:)
OdpowiedzUsuńAle ładnie wygląda t sałatka. Kiedyś była wśród moich znajomych bardzo popularna. A ja jeszcze nie próbowałam. Chętnie bym zjadła ;)
OdpowiedzUsuńznana i przez nas lubiana :D
OdpowiedzUsuń