Składniki:
2 piersi z kurczaka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka pieprzu czarnego
1 łyżeczka kolendry
2 łyżeczki kurkumy
1 ząbek czosnku
1 łyżka oleju
1 łyżka sosu sojowego
sok z jednej cytryny
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na paski ok. 2 cm grubości. Pozostałe składniki łączymy i tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso. Mięso wstawiamy na całą noc do lodówki. Kurczaka nabijamy na długie wykałaczki, przekładając mięso jak falbankę. Szaszłyki grillujemy do momentu uzyskania złotego koloru.
świetny pomysł na kurczaka:)
OdpowiedzUsuńmniam!:) ja czasami takie piekę :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis! Kurczak na pewno wychodzi soczysty i bardzo aromatyczny :D mniammi
OdpowiedzUsuńbardzo smakowita propozycja na kurczaka!
OdpowiedzUsuńTeż bym chciała pogrillować w weekend, a tu ciągle zimno i pada. Ale zapiszę sobie ten przepis, bo to zawsze coś nowego i innego.
OdpowiedzUsuńCytrynowy posmak? Musiało być pyszne takie mięsko. Też czekam na grillowanie ale co weekend sie zbliża to strasznie leje a ten nie zapowiada się lepszy..
OdpowiedzUsuńNam deszcz nie przeszkadza :)
UsuńPyszne grillowanie ;) A zdjęcia śliczne ;)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie, musiało być pysznie, koniecznie trzeba wypróbować. Cytrynowe nuty są jednymi z moich ulubionych :)
OdpowiedzUsuńZdjęcia świetne, a kurczak musiał smakować rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńKurczaczek z grilla smakuje super :)
OdpowiedzUsuńKurczak wygląda pysznie ...
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tak przygotowanego kurczaka:) Pycha!
OdpowiedzUsuń