niedziela, 26 stycznia 2014

Placuszki curry z groszkiem i kukurydzą

Intensywny smak curry, pełne groszku i kukurydzy. Bardzo dobre.


Składniki:

1/2 szkl. mrożonego groszku
1 puszka kukurydzy
2 szkl. mąki pszennej
3 jajka
1/2 szkl. mleka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka curry
olej
sól, pieprz

Zamrożony groszek wrzucić na wrzącą wodę. Mleko, jajka i curry zmiksować. Dodać mąkę pszenną. Odstawić ciasto na 10 minut do zgęstnienia. Dodać odcedzony groszek oraz kukurydzę. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni mocno rozgrzać oliwę, formować łyżką racuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe.

1 komentarz: