sobota, 12 stycznia 2013

Schab z pastą brokułową i serem feta

Bardzo pyszny pomysł na sycący i kolorowy obiad. Przepis znalazłam tutaj. Polecam.


 
Składniki:

6 plastrów schabu
1 brokuł
2 jaja
sól, pieprz
bułka tarta
1 ząbek czosnku
ser feta

Schab rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Brokuły gotować ok. 10 min. Ostudzić. Wrzucić do wysokiego naczynia razem z czosnkiem i pieprzem - blenderować. Układać na kotletach na to ser feta, zawijać w roladkę. Następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć z dwóch stron.

5 komentarzy:

  1. łaaaa, genialne! a jakie pyszne, jestem pewna! :) uwielbiam takie zawijaski :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow... to danie wygląda niesamowicie zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda znakomicie, świetny pomysł, porywam jeden ze sobą, pozdrawiam cieplutko :-).

    OdpowiedzUsuń
  4. lubię połączenie brokuł- feta:)
    mmmmmmmmm!

    OdpowiedzUsuń
  5. super pomysł, gratuluję z zapraszam do siebie http://zyciecudem.blogspot.com. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń