środa, 31 października 2012

Tonno

Kiedy nie mam czasu, zazwyczaj robię tonno. Przepis i nazwę przywiozła moja koleżanka z Hiszpanii. Danie ma trzy plusy. 1. lubi je cała rodzina. 2. szybko się wykonuje. 3. jest zdrowe :)

Składniki:

sałata, 1 główka
tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
jajka, 3-4 szt.
pomidory, 2 szt.
rzodkiewka, 1 pęczek
oliwa, 5 łyżek
sól, pieprz,


1. Sałatę porwac na mniejsze kawałki. Tuńczyka odsączyc na sitku, dodac do sałaty, Pomidory, rzodkiewkę oraz jajka pokroic na cząstki. Wszystko razem wymieszac z oliwą, solą i pieprzem.
2. Ja często daję również kukurydzę, zieloną cebulkę, paprykę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz