Kolejna szybka propozycja obiadowa. Świetnie smakują same, z surówką, ale można też podawac z gulaszem. Z gorących kotlecików ciągnie się ser i daje wiele przyjemności. Dzięki panierce z płatków kukurydzianych są niezwykle chrupiące. Polecam :)
Składniki:
2 woreczki ryżu
20 dag zółtego sera
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
płatki kukurydziane
1 jajko
Ryż ugotowac w osolonej wodzie, wyjąc z woreczków, przestudzic. Ser zetrzec na tarce o małych oczkach, dodac do ryżu wraz z posiekanym szczypiorkiem. Doprawic, wymieszac. Masę formowac w kotlety, obtaczac w roztrzepanym jajku i zmiksowanych płatkach. Smażyc na złoty kolor.
obłędny kolor! a w smaku tez pewnie świetne :)
OdpowiedzUsuńwoow wyglądają ultra smakowicie!
OdpowiedzUsuńJa ostatnio robiłam kalafiorowe, ale z ryżem zrobię następnym razem:-)
OdpowiedzUsuńLubię, a dawno nie robiłam. Pychoty :)
OdpowiedzUsuń