czwartek, 19 lipca 2012

Szaszłyki z sosem jogurtowym

Bardzo pyszna propozycja obiadowa. Sos nadaje potrawie ciekawego smaku. Warto spróbowac.



Składniki:

16 małych ziemniaków
30 dag piersi z indyka
2 cebule
2 łyżki oleju

Sos:
kubek gęstego jogurtu naturalnego
2 łyżki śmietany
2 łyżeczki curry
1 połówka brzoskwini z puszki
sól, pieprz

Ziemniaki umyc, obgotowac w łupinach w wodzie z solą, obrac. Mięso opłukac, pokroic na 16 równych kawałków. Cebule pokroic w cwiartki. Na patyczki do szaszłyków nabijac na przemian ziemniaki, mięso i cebulę. Oprószyc solą i pieprzem, usmażyc na rumiano na oleju.
Składniki sosu zmiksowac. Podawac go osobno.


3 komentarze:

  1. przez Ciebie kupiłem formę do tarty:) pozdrowionka:))

    OdpowiedzUsuń
  2. No to ładnie! Mam nadzieję, że chociaż było warto :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. to sie okaze, po tej jajecznej mieszance z szynka;)

    OdpowiedzUsuń