Składniki:
ziemniaki - 1,22zł
marchew - 0,20zł
3 ząbki czosnku - 0,40zł
puszka fasoli czerwonej - 1,59zł
puszka pomidorów - 1,95zł
puszka kukurydzy - 1,59zł
1 łyżka koncentratu pom. - 0,60zł
1 łyżeczka słodkiej papryki - 0,20zł
sól - 0,10zł
1 łyżka cukru - 0,20zł
1 łyżka oleju - 0,20zł
RAZEM: 8,25zł
Ziemniaki obrać, pokroić jak na frytki, przesmażyć na oleju razem z pokrojoną marchewką. Następnie dodać posiekaną cebulę. Jak zmiękną dodać pomidory, cukier, paprykę, wcisnąć czosnek, podlać nieco wodą i dusić do miękkości. Na koniec gotowania dorzucić kukurydzę oraz fasolę, można dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku.
Od dłuższego czasu w weekendy włóczymy się po górach, więc obiady jemy z termosu. Ta zupka została spożyta w Beskidzie Sądeckim w Górskiej Chacie Cyrla. Po 3 godzinach marszu smakowała jeszcze lepiej :)
Pyszna zupka! :) Musiała fajnie smakować po górskiej wycieczce :)
OdpowiedzUsuńP.S. Mieszkam 30 km od Rytra, często chodzę na Cyrlę, następnym razem polecam spróbować którejś nalewki w schronisku-cudowne :) A jedzonko też mają pyszne :) Znam takich, którzy specjalnie tam idą po to :)